Vandretur – Mandø

Kort beskrivelse

Vandreturen på øen tager dig på en 9,7 km tur rundt om Mandø. Start turen ved Mandøbussens parkeringsplads og gå ad Vestervej ud til Redningsstationen, hvor du finder den gule sti, der går forbi Stormflodssøjlen. Følg den gule sti mod syd indtil du når Koresandsrampen. Herefter følger du den røde cykelsti rundt på øen indtil du når udsigtspunktet ved Klitvejen. Herefter følges den gule sti tilbage til Stormflodssøjlen og Redningsstationen.

Fakta

Længde på tur: 9,7 km
Opdeling i etaper: Nej
Afmærket rute: Sorte og gule pæle
Faciliteter:
Borde og bænke: Ja
Bålplads: Nej
Legeplads: Ja
Toilet: Ja
Links: VisitMandø
Område: Sydjylland, Mandø

Vandreruten på mobil

Vil du følge ruten på din mobiltelefon, kan du downloade den her på siden. Ruten kan åbnes og læses i dine foretrukne vandreapp. Læs mere om hvordan på siden Få ruten på din mobil.

Mandø

Mandø er en den mindste af de 3 Vadehavsøer, Fanø, Mandø og Rømø. En skøn perle, hvor man finder flot natur, fred og ro. Øen har kun 35 beboere og få biler grundet den forholdsvis svære adgang til øen.

Mandø er den eneste ø i Danmark, som kun kan nås ved lavvande. Man kan komme til øen enten i egen bil via den offentlige vej, Låningsvejen, eller ved at tage Mandøbussen, der kører fra Vadehavscenteret (se kort). Jeg vil anbefale, at du tager Mandøbussen til øen. Så er du fri for at spekulere på, hvornår du kan komme til og fra øen uden at din bil står under vand, da Låningsvejen oversvømmes to gange i døgnet af tidevandet. Du kan finde informationer om køreplaner og priser her. Husk det er tidevandet, der bestemmer afgangstiderne.

Du kan læse mere om øens historie på her.

Hvis du går rask til, burde du kunne nå rundt om øen med den viste rute inden Mandøbussen kører tilbage til fastlandet. Alternativt kan du overnatte på øen.

Hvis du downloader folderen kan du se et par kortere vandreture på Mandø. Folderen viser også en længere tur, der går langs kanten af øen. Det er dog kun muligt at gå denne tur ved lavvande.