Vandretur – Hørsholm Slotshave

Kort beskrivelse

To fine små vandreture rundt i Hørsholm Slotshave med mulighed for udvidelse med en tur til Arboretet og Springdammen. Stien fører bl.a. forbi Det Norske Hus, en obelisk, Kammerrådens monument og Hørsholm Slotskirke.

Arboretet rummer mere end 2000 arter og er den største samling af træer og buske i Danmark. Turen kan f.eks. begyndes ved Ridebanen nord for Slotssøen.

I området er der også afmærket en hjertesti.

Fakta

Længde på tur: 2 km/3,5 km
Afmærket rute:  2 km – Gul rute; 3,5 km – ikke mærket
Faciliteter:
Borde og bænke: Bænke
Bålplads: Nej
Legeplads: Nej
Toilet: Nej
Links: Hørsholm Kommune – Se under Friluftskort
Område: Nordsjælland, Hørsholm

Vandreruten på mobil

Vil du følge ruten på din mobiltelefon, kan du downloade den her på siden. Ruten kan åbnes og læses i dine foretrukne vandreapp. Læs mere om hvordan på siden Få ruten på din mobil.

Hørsholm Slotshave

På turen rundt i slotshaven, kan du bl.a. opleve:

Ridebanen, som er den grønne plads nord for slotssøen. Den blev i 1784-1866 brugt som øvelsesbane for de husarer, der var indkvarteret i Hørsholm.
Kammerrådens monument, der blev rejst i 1924 for kammerråd Christensen. Kammerråden skrev i 1878 den første samlede fremstilling af Hørsholm by og slots historie.
Det Norske Hus er en lav græstørvsvold, som i dag markerer fundamentet af det ene af slotshavens to lysthuse. Det Norske Hus blev opført i 1733-1736 af dronning Sophie Magdalene og Christian d. 6. som minde om parrets kroningsrejse til Norge.
Det store Havehus – et lysthus, der blev opført 1745-1746, som lystslot, hvor kongeparret kunne trække sig til tilbage og leve mere uformelt end på det store Hirschholm Slot få hundrede meter borte.
Obelisken blev rejst på havehusets plads i 1931-1932 til minde om Hirscholm Slot og dets bygherre, dronning Sophie Magdalene.
Anlægget ved springvandet – I forbindelse med haveanlægget, blev der i 1700-tallet etableret ca. 50 springvand i haveområdet. Vandtrykket til fontænerne blev skabt ved at opdæmme søen syd for slotshaven. Søen fik herefter navnet Springdammen. Til minde om det svundne haveanlæg og slot, indrettede Hørsholm Kommune, ved arkitekt B. Ingemann, i 1913 pladsen rundt om springvandet.
Hørsholm Slotskirke er tegnet af arkitekt C.F. Hansen og blev bygget i 1823.
Arboretet, som rummer mere end 2000 arter og er den største samling af træer og buske i Danmark.

Kilde: Naturstyrelsen

Filter by