Vandreture i Danmark

Jylland

Baldersbæk Plantage

En skøn gåtur rundt om Villa Baldersbæk, som ligger ved Holme Å i Baldersbæk Plantage nær Hovborg. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Bjålum Klit syd for Tipperne

En 6 km lang vandretur rundt om det smukke Bjålum Klit syd for Tipperne ved Ringkøbing Fjord. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Den Danske Pilgrimsrute

Den Danske Pilgrimrute byder på en lang række vandreruter i Danmark. Med ca. 1000 km rute i Danmark er der masser af ture at tage fat på.

Frederikshåb Plantage - Syvårssøerne

En utrolig smuk tur i Frederikshåb Plantage forbi Syvårssøerne. Altid et besøg værd – både sommer og vinter. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Gendarmstien

Tag på vandretur i Sønderjylland på den smukke Gendarmsti. Læs beskrivelse og download kort.

Husby Klitplantage ruten

En smuk vandretur på 15 km igennem klitplantage og skov. Start turen ved den hyggelige Helmklink Havn. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Hærvejen

Tag på Danmarks længste vandretur langs Hærvejen ned gennem Jylland. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Kongeåstien

Kongeåstien er en 67 km lang vandresti, der går fra Kongeåslusen i vest til Fårkrog syd for Vejen i øst. Stien er delt op i underetaper og rundture.

Mandø

Tag en tur til Mandø og gå en tur rundt om den fredfyldte ø med udsigt til det fantastiske Vadehav. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Skjern Enge

En flot vandretur gennem Skjern Enge. Turen går forbi Naturcenter Skjern Enge, hvor du kan læse om det rige fugleliv. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Solkær Enge

Vandretur mellem Lillebælt og Solkær Enge med et rigt fugleliv og badestrand. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Svanemosen

En 3,3 km vandretur rundt i Svanemosen sydvest for Kolding. Turen går igennem en interessant og smuk højmose. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Sønderborg by - Hjertestien

Følg Hjertestien på en 5 km lang tur rundt om Sønderborg Centrum – bl.a. forbi Sønderborg Slot. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Bagges Dæmning ved Søndervig

Gå en 9,3 km tur over Bagges dæmning i toppen af Ringkøbing Fjord og videre til Søndervig by. Læs beskrivelse og download vandrerute. 

Vejle Ådal - Runkenbjerg

En 4 km lang tur op over Runkebjergs bakkekam, over Vejle Å og engområdet Sønderkær og videre af Bindeballestien. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Fyn

Den Danske Pilgrimsrute

Den Danske Pilgrimrute byder på en lang række vandreruter i Danmark. Med ca. 1000 km rute i Danmark er der masser af ture at tage fat på.

Naturruten ved Skåstrup (Rød kløversti)

En  7,5 km vandrerute nær Skåstrup tæt ved Bogense på Nordfyn. Turen er en del af kløverstierne. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Æbelø

En smuk vandretur til Æbelø på Nordfyn. Turen er krævende, da man går igennem vandet fra Lindøhoved. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Sjælland

Auderød Skov

En 3,6 km vandrerute gennem Auderød Skov ude på spidsen af Arrenæs, hvor du kan nyde udsigten ud over Arresø. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Allerød sø og Kattehale mose

Gå en 5,6 km tur rundt om Allerød sø, igennem Kattehale mose og forbi Allerød Lergrav. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Boserup Skov ved Roskilde

En smuk gåtur på 5 km rundt i Boserup Skov og ved Kattinge Vig. Skoven, som er fredet, ligger nordvest for Roskilde. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Den Danske Pilgrimsrute

Den Danske Pilgrimrute byder på en lang række vandreruter i Danmark. Med ca. 1000 km rute i Danmark er der masser af ture at tage fat på.

Farum Sø

Den 10 km lange vandretur følger Farum Søsti og tager dig Farum Sø rundt. Turen byder på forskellige naturtyper og smuk natur. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Folehaven Hørsholm - Blå

En 8,9 km vandretur rundt om Rungsted Hegn og i Folehave skov – en af Nordsjællands frodigste løvskove. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Folehaven Hørsholm - Gul

En 2,4 km gåtur rundt om Rungsted Hegn. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Folehaven Hørsholm - Rød

En 8,9 km vandretur rundt om Rungsted Hegn og i Folehave skov – en af Nordsjællands frodigste løvskove. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Frederiksværk, Sonnerup Skov

En 7,5 km lang vandretur tæt ved Frederiksværk forbi bl.a. fredede gravhøje, rester fra et borganlæg samt en bæverdæmning. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Ganløse Ore - Maglemosen

En smuk og fredfyldt gåtur på 3,5 km rundt om Maglemosen i Ganløse Ore vest for Farum. Læs beskrivelse og download vandrerute. 

Gribskov, Esrum sø

En vandrerute, der kan deles op i flere længder og som går forbi bl.a. Esrum Kloster og Møllegård. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Gribsø - Fruebjerg

To fine vandreture ved Store Gribsø og Fruebjerg, der kan kombineres til en lang tur på 10 km. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 1

En fin vandretur på 4 km gennem løv- og granskov. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 2

Vandreturen på 2 km, der går forbi to opdæmmede søer samt en urørt skov. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 3

En 2,5 km lange vandretur gennem løv- og nåleskov, og b.la. forbi en gammel jættestue. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 4

En 2,5 km lange vandretur gennem løv- og nåleskov, og b.la. forbi en gammel jættestue. Læs beskrivelse og download kort.

Hørsholm Slotshave

To små vandreture rundt i Hørsholm Slotshave med mulighed for udvidelse med en tur til Arboretet og Springdammen. Læs beskrivelse og download vandreruter.

Jonstrup Vang

Vandretur på 5 km rundt i Jonstrup Vang mellem Værløse og Ballerup. Smukke stier og rolige omgivelser. Læs beskrivelse og download rutekort.

Kastellet og Langelinie

En smuk vandretur i København. Turen tager dig gennem Kastellet, forbi den lille Havfrue og ud på Langelinie. Læs beskrivelse og download kort.

Kongelunden og Strandengene på Amager

En dejlig vandretur på mellem 4 og 6 km rundt i Kongelunden og langs Strandengene på Amager. Læs beskrivelse og download vandrekort. 

Københavns Nordhavn - På troldejagt efter Kaptajn Nalle

Gå på jagt efter Thomas Dambos kæmpetrold Kaptajn Nalle i Københavns Nordhavn. Læs mere her.

Nørreskoven ved Furesøen

Vandreturen i Nørreskoven er en 4,5 km lang vandrerute gennem bøgeskov og langs Furesøens Vestbred. Læs beskrivelse og download kort.

Rude Skov

En 8,7 km lang vandretur rundt i Rude Skov – forbi smukke skovsøer og flere bålpladser. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Store Dyrehave ved Hillerød

Gå en tur gennem Store Dyrehave – anlagt  af Christian IV i 1617. Turen er 12 km, men kan afkortes flere steder. Læs beskrivelse og download rutekort.

Vaserne - Frederikslund Skov ved Holte

En imponerende vandretur, der går gennem et spændende urskovsagtigt område ved Furesøens nordøstlige bred. Læs beskrivelse og download kort.

Lolland-Falster

Albuen

Vandretur på 11-15 km på den smukke landtange Albuen mellem Nakskov Fjord og Langelandsbæltet. Læs beskrivelse og download rutekort.

Kramnitze

10 km vandretur ved Kramnitze på Sydlolland. Turen starter ved havnen og går langs diget. Læs beskrivelse og download vandrerute. 

Hestehovedet og Kuddeholm ved Nakskov

En kort men fin gåtur på 1,8 km rundt om Kuddeholm og ud på Danmarks næstlængste badebro. Læs beskrivelse og download vandrerute. 

Vindeholme

En 8,5 km vandretur, som bl.a. går langs diget på Sydlolland og rundt om Vindeholme Slot. Læs beskrivelse og download vandrerute. 

De danske øer

Samsø - Ballebjergturen

Tag på en 4,4 km vandretur rundt om Samsø højeste punkt – Ballebjerg på Samsø. Læs beskrivelse og download rutekort.

Samsø - Issehoved

En  smuk vandretur på 4,5 km på det nordlige Samsø bl.a. med udsigt til øens nordspids, Issehoved. Læs beskrivelse og download rutekort.

Samsø - Issehoved-Møgelskår

Tag på en 8,5 km vandretur ned gennem Nordby Bakker på Samsø. Turen kan afkortes flere steder. Læs beskrivelse og download rutekort.