Vandreture i Danmark

Jylland

Baldersbæk Plantage

En skøn gåtur rundt om Villa Baldersbæk, som ligger ved Holme Å i Baldersbæk Plantage nær Hovborg. Læs beskrivelse og download rutekort.

Bjålum Klit syd for Tipperne

En 6 km lang vandretur rundt om det smukke Bjålum Klit syd for Tipperne ved Ringkøbing Fjord. Læs beskrivelse og download rutekort.

Frederikshåb Plantage - Syvårssøerne

En utrolig smuk tur i Frederikshåb Plantage forbi Syvårssøerne. Altid et besøg værd – både sommer og vinter. Læs beskrivelse og download rutekort.

Gendarmstien

Tag på vandretur i Sønderjylland på den smukke Gendarmsti. Læs beskrivelse og download kort.

Husby Klitplantage ruten

En smuk vandretur på 15 km igennem klitplantage og skov. Start turen ved den hyggelige Helmklink Havn. Læs beskrivelse og download rutekort.

Hærvejen

Tag på Danmarks længste vandretur langs Hærvejen ned gennem Jylland. Læs beskrivelse og download kort.

Mandø

Tag en tur til Mandø og gå en tur rundt om den fredfyldte ø med udsigt til det fantastiske Vadehav. Læs beskrivelse og download kort.

Kongeåstien

Kongeåstien er en 67 km lang vandresti, der går fra Kongeåslusen i vest til Fårkrog syd for Vejen i øst. Stien er delt op i underetaper og rundture.

Skjern Enge

En flot vandretur gennem Skjern Enge. Turen går forbi Naturcenter Skjern Enge, hvor du kan læse om det rige fugleliv. Læs beskrivelse og download kort.

Solkær Enge

Vandretur mellem Lillebælt og Solkær Enge med et rigt fugleliv og badestrand. Læs beskrivelse og download kort.

Svanemosen

En 3,3 km vandretur rundt i Svanemosen sydvest for Kolding. Turen går igennem en interessant og smuk højmose. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Sønderborg by - Hjertestien

Følg Hjertestien på en 5 km lang tur rundt om Sønderborg Centrum – bl.a. forbi Sønderborg Slot. Læs beskrivelse og download rutekort.

Vejle Ådal - Runkenbjerg

En 4 km lang tur op over Runkebjergs bakkekam, over Vejle Å og engområdet Sønderkær og videre af Bindeballestien. Læs beskrivelse og download kort.

Fyn

Naturruten ved Skåstrup (Rød kløversti)

En  7,5 km vandrerute nær Skåstrup tæt ved Bogense på Nordfyn. Turen er en del af kløverstierne. Læs beskrivelse og download rutekort.

Æbelø

En smuk vandretur til Æbelø på Nordfyn. Turen er krævende, da man går igennem vandet fra Lindøhoved. Læs beskrivelse og download rutekort.

Sjælland

Auderød Skov

En 3,6 km vandrerute gennem Auderød Skov ude på spidsen af Arrenæs, hvor du kan nyde udsigten ud over Arresø. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Boserup Skov ved Roskilde

En smuk gåtur på 5 km rundt i Boserup Skov og ved Kattinge Vig. Skoven, som er fredet, ligger nordvest for Rosikilde. Læs beskrivelse og download rutekort.

Folehaven Hørsholm - Blå

En 8,9 km vandretur rundt om Rungsted Hegn og i Folehave skov – en af Nordsjællands frodigste løvskove. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Folehaven Hørsholm - Rød

En 8,9 km vandretur rundt om Rungsted Hegn og i Folehave skov – en af Nordsjællands frodigste løvskove. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Folehaven Hørsholm - Gul

En 2,4 km gåtur rundt om Rungsted Hegn. Læs beskrivelse og download vandrerute.

Frederiksværk, Sonnerup Skov

En 7,5 km lang vandretur tæt ved Frederiksværk forbi bl.a. fredede gravhøje, rester fra et borganlæg samt en bæverdæmning. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Esrum sø

En vandrerute, der kan deles op i flere længder og som går forbi bl.a. Esrum Kloster og Møllegård. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Gribsø - Fruebjerg

To fine vandreture ved Store Gribsø og Fruebjerg, der kan kombineres til en lang tur på 10 km. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 1

En fin vandretur på 4 km gennem løv- og granskov. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 2

Vandreturen på 2 km, der går forbi to opdæmmede søer samt en urørt skov. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 3

En 2,5 km lange vandretur gennem løv- og nåleskov, og b.la. forbi en gammel jættestue. Læs beskrivelse og download kort.

Gribskov, Maarum Tur 4

En 2,5 km lange vandretur gennem løv- og nåleskov, og b.la. forbi en gammel jættestue. Læs beskrivelse og download kort.

Hørsholm Slotshave

To små vandreture rundt i Hørsholm Slotshave med mulighed for udvidelse med en tur til Arboretet og Springdammen. Læs beskrivelse og download vandreruter.

Kastellet og Langelinie

En smuk vandretur i København. Turen tager dig gennem Kastellet, forbi den lille Havfrue og ud på Langelinie. Læs beskrivelse og download kort.

Nørreskoven ved Furesøen

Vandreturen i Nørreskoven er en 4,5 km lang vandrerute gennem bøgeskov og langs Furesøens Vestbred. Læs beskrivelse og download kort.

Store Dyrehave ved Hillerød

Gå en tur gennem Store Dyrehave – anlagt  af Christian IV i 1617. Turen er 12 km, men kan afkortes flere steder. Læs beskrivelse og download rutekort.

Vaserne - Frederikslund Skov ved Holte

En imponerende vandretur, der går gennem et spændende urskovsagtigt område ved Furesøens nordøstlige bred. Læs beskrivelse og download kort.

De danske øer

Samsø - Ballebjergturen

Tag på en 4,4 km vandretur rundt om Samsø højeste punkt – Ballebjerg på Samsø. Læs beskrivelse og download rutekort.

Samsø - Issehoved

En  smuk vandretur på 4,5 km på det nordlige Samsø bl.a. med udsigt til øens nordspids, Issehoved. Læs beskrivelse og download rutekort.

Samsø - Issehoved-Møgelskår

Tag på en 8,5 km vandretur ned gennem Nordby Bakker på Samsø. Turen kan afkortes flere steder. Læs beskrivelse og download rutekort.

VANDRETURSGUIDEN

DEL DIN VANDRETUR

KONTAKT

Email: info@vandretursguiden.dk